Donationsbaseret undervisning

I Phendeling får dharma-lærerne ikke løn for undervisningen: Det er en fin og veletableret tradition i buddhismen, at dharma-undervisningen er en gave, som underviseren giver til sanghaen.

Det er tilsvarende en tradition, at vi, der modtager gaven, giver en donation til dharma-læreren i forbindelse med afslutningen af undervisningen.
Derfor vil du opleve, at vi i Phendeling blandt andet ved kurser i Buddhistisk Universitet, weekendkurser og retreats stiller en kuvert frem, hvor du, hvis du har mulighed for det, kan give en kontant donation til underviseren. Kuverten overrækkes til dharma-læreren ved undervisningens afslutning.

Det er ikke størrelsen af donationen, der er vigtigst. Nogle giver 50 kroner. Andre giver 1.000. Det afhænger helt af den enkeltes omstændigheder og økonomi. Du skal under alle omstændigheder kun give en donation, som du har det godt med.

Vi vil ofte sende en mail som venlig reminder til deltagerne på disse kurser, hvor vi også giver lidt praktisk vejledning, så der er ingen grund til bekymring hvis du aldrig har prøvet sådan noget før. 

Indtægterne fra kurserne går ubeskåret til driften af centret (husleje, kontorhold, kaffe / te osv.).