Næste 10 arrangementer

man13apr14:3016:30arrangement aflystÅBENT TEMPEL14:30 - 16:30

ons15apr17:0018:00arrangement aflystFYRAFTENS MEDITATION - "GIV DIG SELV ET FRIKVARTER"Steen Skovhus, Hans Jørgen Hansson eller Casper Jakobsen17:00 - 18:00

ons15apr19:0021:00arrangement aflystNY OG NYSGERRIG19:00 - 21:00

tor16apr17:0018:15arrangement aflystMANTRA-SANGbhiksuni Tenzin Drolkar17:00 - 18:15

lør18apr11:0016:00arrangement aflystBuddhistisk Universitet - Sindstræningens Solstrålerbhiksunierne Sönam Chokyi og Tenzin Drolkar11:00 - 16:00

søn19apr11:0016:00arrangement aflystBuddhistisk Universitet - Sindstræningens Solstrålerbhiksunierne Sönam Chokyi og Tenzin Drolkar11:00 - 16:00

man20apr14:3016:30arrangement aflystÅBENT TEMPEL14:30 - 16:30

tor23apr17:3020:30arrangement aflystSJÆLESORG PÅ BUDDHISTISK GRUNDLAG - 1. SEMESTER - Gennemføres som fjernundervisningbhiksuni Tenzin Drolkar samt gæstelærere17:30 - 20:30

lør25apr13:0016:00arrangement aflystBuddhistisk Universitet - Grundmodul - Gennemføres som fjernundervisningSteen Skovhus/bhiksuni Tenzin Drolkar13:00 - 16:00

søn26apr10:3012:00arrangement aflystMEDITATION TO GO!Lene Østergaard10:30 - 12:00

SAVNER DU PHENDELING?

Med de nye udmeldinger fra Statsministeriet har vi i Phendeling valgt at aflyse alle arrangementer i april (undtaget Buddhistisk Universitet og kurset i sjælesorg, hvor deltagerne modtager fjernundervisning). Men fortvivl ikke. Selv om vi i øjeblikket ikke kan mødes fysisk, er der masser af muligheder for at opleve Phendelings fantastiske undervisere og dharma-materiale online:

Lakha Rinpoche synger tibetanske mantraer:


Nye lamrim-meditationer hver uge – indtalt af bhikshuni Tenzin Drolkar:

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/phendeling-center-for-tibetansk-buddhisme/id1207650881?l=da


Video med bhikshuni Tenzin Drolkar om mental sundhed under COVID-epidemien:

Hvordan vi kan forholde mentalt i denne tid

Slået op af Tenzin Drolkar i Torsdag den 12. marts 2020


Phendelings podcast-kanal, hvor du kan lytte til undervisning og buddhistiske meditationer:

https://itunes.apple.com/dk/podcast/phendeling-center-for-tibetansk-buddhisme/id1207650881?l=da&mt=2


Phendelings YouTube-kanal, hvor du finder optagelser med Lakha Rinpoche, bhikshuni Tenzin Drolkar og ven. Thubten Chodron

https://www.youtube.com/channel/UCGbxhHdZwEkymSZecrevNmA

Phendelings forum på hjemmesiden, som er en skattekiste af tidligere optagelser og materiale fra Phendeling. Studerende ved Buddhistisk Universitet og Sjælesorg på Buddhistisk Grundlag har adgang til optagelser af den undervisning, som må aflyses på grund af COVID-19.

http://forum.phendeling.dk/phpbb3/index.php?sid=defcf8baede3317b484711ae9e6ae088

Gavmildhed midt i en corona-tid

Indlægget er en opgave skrevet af en deltager på Phendelings kursus i Sjælesorg på Buddhistisk Grundlag

I marts 2020 blev hele Danmark (og hele verden) ændret. En pandemi med Covid-19 blev en realitet og regeringen skred til drastiske (og nødvendige) beslutninger for at forsøge at undgå tilstande man ser i andre lande. Netop billeder og historier fra andre lande skaber en kæmpe uro – ikke mindst hos mig. Som uddannet sygeplejerske er det tydeligt at se at den kommende tid bliver meget hektisk og måske endda kaotisk. Jeg har ikke fungeret som sygeplejerske i mange år, da jeg er ansat i forskning, og tanken om at skulle stå i situationer som dem man ser på tv, giver mig en kæmpe indre uvejr, da jeg ikke føler mig kompetent til dette. Lige nu er ventetiden også ubærlig – hvornår bryder hele systemet sammen, og hvornår kaldes man på arbejde?

Derfor var det sådan en stor lettelse at læse og skrive om gavmildhed som den 1. paramita, som gav mig ro (til dels).

1. Gavmildhed består i at give dharma
Da jeg er forholdsvis ny i at studere og praktisere dharma går min egen udvikling i denne tid at reflektere over de følelser der opstår i mig, når jeg bliver urolig over både situationen i Danmark og i mig selv. Hvorfor oplever jeg denne uro og stress og hvordan påvirker dette andre? Ved selv at kunne reflektere over dette gør mig også i stand til at kunne rumme og lytte til andres oplevelser med den uro der er Danmark lige nu.
På et plan der rækker ud over mig selv, tænker jeg, at de som har praktiseret dharma i længere tid har en stor opgave i at hjælpe de mennesker som oplever ekstrem uro ved denne usikre situation. Hvordan kan man holde ud at være til, når intet er som det plejer? Hvordan kan vi undgå at blive direkte syge af alt den bekymring? Vi har utrolig meget brug for politiske ledere som tager store beslutninger, men også åndelige ledere, som hjælper os med den afmagt og uro vi alle står med.

2. Gavmildhed der består i at beskytte mod frygt
At beskytte mod frygt hænger i allerhøjeste grad sammen med den ovenstående problematik. På nuværende tidspunkt er verden invadereret af en epidemi, som vil skade mange menneskers liv. Hvordan kan man beskytte andre mennesker mod frygt, når man selv er ved at bliver ”ædt” af indre dæmoner i form af uro og angst for situationen?
For mig personligt bliver ” De Fire umålelige bøn” en vigtig ting. At ” må alt levende opleve lykke og årsagen til lykke, må de være adskilt fra lidelse og årsagen til lidelse”. For mig sker der et skift i sindstilstanden, når jeg skifter fra at have fokus på hvordan det dog skal gå MIG, til hvordan kan jeg bidrage til at andre er adskilt fra lidelse. Altså et skifte fra en egoistisk tankegang med fokus på mig selv til et fokus på, hvordan jeg kan hjælpe andre. Dette kan være i det nære som mine børn og familie, men også hvordan jeg snakker om Covid-19 til andre uden, at det skaber frygt (fordi mit fokus er at ”de er adskilt fra lidelse”).

3. Gavmildhed der består i at give materielle ting
I denne tid hvor man også ser ”hamstring” og vi måske på sigt kommer til at have en ulige fordeling af ting (såsom wc-papir 😊) bliver det at dele materielle ting særlig vigtigt. At dele så alle har. Igen ikke kun at tænke på sig selv og blive egoistisk. Giv uden at forvente noget tilbage. Frygt avler egoisme, sådan er hjernen designet.
For mig bliver det også at give min tid og mine kompetencer. At bidrage der hvor der er brug for det og hvor jeg føler jeg kan. Dette vil være min gavmildhed jeg giver til de som har brug for det.

Men jeg skal også være gavmild mod mig selv og tillade at det er ok at være bange og urolig. Det er faktisk helt naturligt. Jeg vil forsøge ikke at fodre de indre dæmoner som giver mig frygtelige billeder i hovedet om hvordan mit (vores) liv måske kan se ud om 2 måneder. Ingen ved hvad fremtiden bringer – heller ikke selvom vi tror det bliver som i Italien. Jeg må finde fred med den afmagt og være gavmild!

Velkommen til Phendeling - Et sted til gavn for fred og harmoni

PHENDELING er et tibetansk buddhistisk center, hvor alle med interesse for buddhisme er velkomne. Vi formidler Buddhas lære og praksis gennem foredrag, undervisning, meditation, retreats og meget mere. Se arrangementer.

Ønsker du at støtte Phendeling har du mulighed for at blive medlem, støttemedlem. Vi er helt afhængige af, at vores brugere støtter os, og alle bidrag modtages med stor tak.

Phendeling i cyberspace

Savner du indimellem Phendeling? Når du er ude at rejse? Eller når du har for travlt til at komme forbi centret i Nørregade? Så har vi godt nyt!
Phendeling er nemlig aktiv på flere sociale medier og digitale platforme. Læs med her og få et overblik:

iTunes
Her kan du lytte til klassisk buddhistiske meditationer om alt fra taknemmelighed og tonglen til døden og abhidharma.
https://itunes.apple.com/dk/podcast/phendeling-center-for-tibetansk-buddhisme/id1207650881?l=da&mt=2

YouTube
Her finder du blandt andet optagelser af Lakha Rinpoches tidligere belæringer, Tenzin Drolkars undervisning i Tonglen samt optagelser af ven. Thubten Chodrons undervisning i Phendeling tilbage i 2016.
https://www.youtube.com/channel/UCGbxhHdZwEkymSZecrevNmA

Forummet
Forummet er en særlig del af Phendelings hjemmeside, hvor vi gør optagelser og materiale fra Buddhistisk Universitet og andre større arrangementer tilgængelige for deltagerne. Disse sider får du adgang til, når du er tilmeldt de pågældende kurser. Men forummet rummer også værdifuld dharma-materiale, som er frit tilgængeligt for enhver.
Klik fx på dette link og find materiale om buddhismens hellige skrifter, tilflugtens betydning, bønner og praksistekster, samt materiale og lydklip videregivet af såvel Lakha Rinpoche som Geshe Pema Samten.
http://forum.phendeling.dk/phpbb3/viewforum.php?f=44&sid=28b5dbac0e0f0e0485671ba6cde14170

Facebook
På Facebook lægger vi løbende informationer om vores arrangementer og andet, der hurtigt skal nå bredt ud. Er du i tvivl om et arrangement er aflyst, kan du altid tjekke på Facebook.
https://www.facebook.com/phendeling/ (Klik på opslag i menuen i venstre side)

Dharma-kalenderen
I Dharma-kalenderen kan du se alle dharma-arrangementer i Danmark – også dem, som Phendeling afholder og som afholdes i Phendeling.
https://dharmakalender.dk/

Hjemmesiden
Phendelings egen hjemmeside er samlingsstedet for informationer og nyheder om centret, vores lærere, vores bøger, vores aktiviteter, medlemskab med meget mere.
https://www.phendeling.dk

Kære medlemmer og gode venner af Phendeling

Foreningen Phendeling modtager med jævne mellemrum gavmilde donationer i form af bøger, magasiner, publikationer, plakater mv.
Donationerne er givet med de bedste intentioner, men vi har rent praktisk problemer med at håndtere disse.
Vi vil derfor bede om, at man – hvis man har noget, man gerne vil donere til centret – ikke bare stiller det til os, men lige kontakter en fra bestyrelsen forinden, så vi kan aftale nærmere.

De bedste hilsner
Bestyrelsen i Phendeling

 1. ALT FØDT MÅ DØ – MÅSKE OGSÅ DIG?

  ALT FØDT MÅ DØ - MÅSKE OGSÅ DIG? Vi forstår, at livet ikke er nogen selvfølge men en skrøbelig gave, som vil blive taget fra os igen på et tidspunkt. Derfor gælder det om virkelig at leve det på en måde, så vi kan se tilbage på det og tænke: ja, jeg er tilfreds med den måde, jeg har levet på. Hvis vi tør erkende, at vi engang ... Læs mere
 2. Phendeling udgiver bog om døden!

  Phendeling udgiver bog om døden!Det er med umådelig glæde, at vi nu kan offentliggøre, at ven. Tenzin Drolkar har skrevet en bog om døden, “ALT FØDT MÅ DØ – måske også dig”, som i begyndelsen af oktober måned udkommer på Phendelings forlag. Titlen henviser til det paradoks, at vi, selvom vi med vores intellekt godt ved, at alt der fødes også må dø, alligevel ... Læs mere
 3. Nyt fra biblioteket

  Nyt fra biblioteketPhendeling har på det seneste modtaget en stor stak bøger fra en gavmild bruger af centret – en person, som åbenbart har været i kontakt med thai-buddismen og herunder fået fat i nogle bøger fra Theravada-retningen. Fællesnævneren for samtlige titler er, at de er letlæselige og relativt korte. Bøgerne er derfor ganske nemme at gå til, og vigtigst af alt ... Læs mere
 4. Nyt fra Phendelings bibliotek

  Nyt fra Phendelings bibliotekThe Bodhgaya Interviews Med sine mere end 30 år på bagen, kunne man måske tro, at “The Bodhgaya Interviews” var gået hen og blive noget uaktuel; men man går sjældent galt med Dalai Lamas visdomsord. Som titlen antyder i denne engelsksprogede bog, indeholder de 86 sider interviews med Hans Hellighed fra årene 1981-84, og der skydes direkte fra hoften om buddhisme ... Læs mere
 5. Nye titler på biblioteket

  Nye titler på biblioteketVinterhalvåret er for alvor over os: Det betyder, at det er tid til at fordybe sig i litteratur fra Phendelings bibliotek. Selv har jeg kigget efter i Phendelings kasse med nye bøger, som vores trofaste medlemmer bidrager med i periodevis, og jeg vil derfor gerne præsentere nytilkomne bidrag. Med sine 262 tætskrevne sider er Robert Beers “The Handbook of Tibetan ... Læs mere