Næste 10 arrangementer

28maj(maj 28)16:0031(maj 31)14:00arrangement aflystFORENINGEN AF ŚAMATHA OG VIPAŚYANĀ - RETREAT PÅ MØNbhiksuni Tenzin Drolkar16:00 (28) - 14:00 (31)

tor04jun17:0018:15arrangement aflystMANTRA-SANGbhiksuni Tenzin Drolkar17:00 - 18:15

man08jun14:3016:30ÅBENT TEMPEL14:30 - 16:30

man08jun19:0021:00PHENDELINGS GENERALFORSAMLING19:00 - 21:00

tir09jun17:0018:30arrangement aflystLAKHA RINPOCHE UNDERVISERLAKHA RINPOCHE17:00 - 18:30

ons10jun17:0018:00FYRAFTENS MEDITATION - "GIV DIG SELV ET FRIKVARTER"Steen Skovhus, Hans Jørgen Hansson eller Casper Jakobsen17:00 - 18:00

tor11jun17:3020:30SJÆLESORG PÅ BUDDHISTISK GRUNDLAG - 1. SEMESTERbhiksuni Tenzin Drolkar samt gæstelærere17:30 - 20:30

søn14jun13:3015:00PUJA PHENDELING STUPAENlama ani Ea13:30 - 15:00

man15jun14:3016:30ÅBENT TEMPEL14:30 - 16:30

tor18jun17:3019:30arrangement aflystSTUDIEGRUPPE OM ETIKJulie Relsted og Hans Jørgen Hansson17:30 - 19:30

PHENDELING ÅBNER IGEN

Kære medlemmer og gæster i Phendeling

Det er med umådelig glæde, at vi efter mere end to måneders fuldstændig nedlukning nu – langsomt og kontrolleret, som Mette Frederiksen siger – kan genåbne Phendeling for besøg igen fra mandag d. 18.5.

Retningslinjer fra myndighederne for en ansvarlig genåbning af folkekirken og andre trossamfund: Læs her

Indtil videre har vi besluttet, at vi fra og med 18. maj genoptager alle planlagte aktiviteter undtaget retreatet på Møn, mantrasang samt alle arrangementer med Lakha Rinpoche.

Ved alle arrangementer gælder følgende retningslinjer:

 • Der vil være visuel markering og skiltning, som skal sikre afstand og modvirke kødannelse
 • Der vil være åbne vinduer ved alle arrangementer (tag en trøje med, hvis du er kuldskær)
 • Vi stiller stolene til deltagerne op med minimum 1 meters afstand
 • Der sprittes af før og efter alle arrangementer
 • Der opstilles skærme ved underviser og ved indgangs-kassen
 • Besøgende skal selv medbringe værnemidler, hvis de ønsker det
 • Alle skal selv medbringe en kop til kaffe / te
 • Der vil ikke blive serveret småkager, men i begrænset omfang indpakkede karameller

Vi glæder os normalt meget over, at vi i Phendeling også har besøgende fra blandt andet Sverige. Vi bliver dog – i den nuværende situation – nødt til at frabede os at få besøg fra udlandet.

Vi vil i begrænset omfang fortsætte de digitale tiltag med livemeditationer osv. indtil videre frem til 5. juni (dog med undtagelse af mandagene d.18. og 25.maj). Følg med på Facebook.

Som de fleste sikkert har set på Facebook er Lakha Rinpoche syg. Derfor vil vi indlede de tre ugentlige livemeditationer med at recitere Rinpoches langtlivsbøn. Hvis du ikke har Rinpoches langtlivsbøn derhjemme, kan du forbinde dig med ham i tankerne og send ham fra dit hjerte gode ønsker, lys, kærlig, sundhed og et langt liv. 

Selv om vi således kommer til at vænne os til en ny måde at være sammen på, er vi i bestyrelsen overbeviste om at vi sammen kan sikre, at Phendeling er et – Coronafrit – sted for fred og harmoni.

 Tak for jeres tålmodighed og opbakning

 Vi ses 😊

HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA

Som de fleste nok har opdaget, går anden fase af genåbningen nu i gang. Det betyder, at kirker og andre trossamfund kan åbne igen 18. maj.

Her i Phendeling er vi i fuld gang med at finde ud af, hvad det helt praktisk kommer til at betyde for vores arrangementer. Der er jo stadig begrænsninger på, hvor mange der må være forsamlet i et rum osv.

Vi opdaterer kalenderen her på siden, så snart tingene er faldet på plads. Og du vil altid kunne finde de seneste informationer på hjemmesiden og Facebook.

Vi glæder os ufatteligt meget til at se jer alle igen.

De beste hilsner
Phendelings bestyrelse

Velkommen til Phendeling - Et sted til gavn for fred og harmoni

PHENDELING er et tibetansk buddhistisk center, hvor alle med interesse for buddhisme er velkomne. Vi formidler Buddhas lære og praksis gennem foredrag, undervisning, meditation, retreats og meget mere. Se arrangementer.

Ønsker du at støtte Phendeling har du mulighed for at blive medlem, støttemedlem. Vi er helt afhængige af, at vores brugere støtter os, og alle bidrag modtages med stor tak.

 1. ARRANGEMENT VED STUPAEN

  ARRANGEMENT VED STUPAEN Hvis vejret holder, og det bliver tilladt at forsamles flere en 10 mennesker ad gangen, afholder Phendeling et arrangement i det fri ved stupaen på Bispebjerg Kirkegård: Søndag d. 24. maj kl. 14.30. Planen er, at vi mødes, laver gå-meditation og herefter Tjenresig-puja.Alle er hjerteligt velkomne. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage.   Yderligere information om arrangementet lægges på www.phendeling.dk og Facebook, ... Læs mere
 2. HANS HELLIGHED DALAI LAMAs FØDSELSDAG

  HANS HELLIGHED DALAI LAMAs FØDSELSDAG HHDL har fødselsdag 6. juli. Om alt går vel, er det planen, at vi i Phendelings lokaler fejrer fødselsdagen og samtidig holder en lille reception for vores nye bog. Yderligere information lægges på www.phendeling.dk og Facebook, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.  Læs mere
 3. PHENDELING UDGIVER BOG MED BØNNER OG PRAKSIS

  PHENDELING UDGIVER BOG MED BØNNER OG PRAKSIS v/ bhikshuni Tenzin Drolkar Phendeling har udgivet en ny lille bog, hvor bhikshuni Tenzin Drolkar har samlet nogle af de tekster, bønner og meditationer fra den buddhistiske tradition, der i følge hendes erfaring kan være til hjælp for syge, døende, afdøde og deres pårørende. Det er blevet en meget fin og anvendelig bog, som lige nu er i trykken- ... Læs mere
 4. LIVE-MEDITATIONER PÅ FACEBOOK

  LIVE-MEDITATIONER PÅ FACEBOOK Phendeling er begyndt at tilbyde live-meditationer på Facebook. Og man kan roligt sige, at det har været en stor succes. Virkeligt mange kigger med, og det glæder os meget, at vi på trods af nedlukningen kan finde nye måder at tilbyde dharma’en til jer, vores medlemmer og sangha.  Tusind tak for jeres store opbakning, det betyder alverden. VI fortsætter succesen ... Læs mere
 5. PHENDELINGS GENERALFORSAMLING 8. JUNI

  PHENDELINGS GENERALFORSAMLING 8. JUNI Phendeling indkalder hermed til ordinær generalforsamling 8. juni kl .19.00. På grund af COVID-epidemien er det dog på nuværende tidspunkt usikkert om generalforsamlingen kan gennemføres. Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og melder ud, hvis der sker ændringer ift. generalforsamlingens gennemførsel.  Forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal mailes til info@phendeling.dk senest 25. maj Læs mere
 6. Buddhistisk Universitet, årgang VI, semester 1

  Buddhistisk Universitet, årgang VI, semester 1 GRUNDMODUL v. Steen Skovhus/bhiksuni Tenzin Drolkar Den aflyste undervisning er tilgængelig via forummet på Phendelings hjemmeside: http://forum.phendeling.dk/phpbb3/ Læs mere
 7. Buddhistisk Universitet, årgang V, semester 6

  Buddhistisk Universitet, årgang V, semester 6 OVERBYGNINGSMODUL, VINAYAv. bikshuni Tenzin Drolkar Den aflyste undervisning er tilgængelig via forummet på Phendelings hjemmeside: http://forum.phendeling.dk/phpbb3/ Læs mere

SAVNER DU PHENDELING?

Med de nye udmeldinger fra Statsministeriet har vi i Phendeling valgt at aflyse alle arrangementer i april (undtaget Buddhistisk Universitet og kurset i sjælesorg, hvor deltagerne modtager fjernundervisning). Men fortvivl ikke. Selv om vi i øjeblikket ikke kan mødes fysisk, er der masser af muligheder for at opleve Phendelings fantastiske undervisere og dharma-materiale online:

Lakha Rinpoche synger tibetanske mantraer:


Nye lamrim-meditationer hver uge – indtalt af bhikshuni Tenzin Drolkar:

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/phendeling-center-for-tibetansk-buddhisme/id1207650881?l=da


Video med bhikshuni Tenzin Drolkar om mental sundhed under COVID-epidemien:

Hvordan vi kan forholde mentalt i denne tid

Slået op af Tenzin Drolkar i Torsdag den 12. marts 2020


Phendelings podcast-kanal, hvor du kan lytte til undervisning og buddhistiske meditationer:

https://itunes.apple.com/dk/podcast/phendeling-center-for-tibetansk-buddhisme/id1207650881?l=da&mt=2


Phendelings YouTube-kanal, hvor du finder optagelser med Lakha Rinpoche, bhikshuni Tenzin Drolkar og ven. Thubten Chodron

https://www.youtube.com/channel/UCGbxhHdZwEkymSZecrevNmA

Phendelings forum på hjemmesiden, som er en skattekiste af tidligere optagelser og materiale fra Phendeling. Studerende ved Buddhistisk Universitet og Sjælesorg på Buddhistisk Grundlag har adgang til optagelser af den undervisning, som må aflyses på grund af COVID-19.

http://forum.phendeling.dk/phpbb3/index.php?sid=defcf8baede3317b484711ae9e6ae088

Gavmildhed midt i en corona-tid

Indlægget er en opgave skrevet af en deltager på Phendelings kursus i Sjælesorg på Buddhistisk Grundlag

I marts 2020 blev hele Danmark (og hele verden) ændret. En pandemi med Covid-19 blev en realitet og regeringen skred til drastiske (og nødvendige) beslutninger for at forsøge at undgå tilstande man ser i andre lande. Netop billeder og historier fra andre lande skaber en kæmpe uro – ikke mindst hos mig. Som uddannet sygeplejerske er det tydeligt at se at den kommende tid bliver meget hektisk og måske endda kaotisk. Jeg har ikke fungeret som sygeplejerske i mange år, da jeg er ansat i forskning, og tanken om at skulle stå i situationer som dem man ser på tv, giver mig en kæmpe indre uvejr, da jeg ikke føler mig kompetent til dette. Lige nu er ventetiden også ubærlig – hvornår bryder hele systemet sammen, og hvornår kaldes man på arbejde?

Derfor var det sådan en stor lettelse at læse og skrive om gavmildhed som den 1. paramita, som gav mig ro (til dels).

1. Gavmildhed består i at give dharma
Da jeg er forholdsvis ny i at studere og praktisere dharma går min egen udvikling i denne tid at reflektere over de følelser der opstår i mig, når jeg bliver urolig over både situationen i Danmark og i mig selv. Hvorfor oplever jeg denne uro og stress og hvordan påvirker dette andre? Ved selv at kunne reflektere over dette gør mig også i stand til at kunne rumme og lytte til andres oplevelser med den uro der er Danmark lige nu.
På et plan der rækker ud over mig selv, tænker jeg, at de som har praktiseret dharma i længere tid har en stor opgave i at hjælpe de mennesker som oplever ekstrem uro ved denne usikre situation. Hvordan kan man holde ud at være til, når intet er som det plejer? Hvordan kan vi undgå at blive direkte syge af alt den bekymring? Vi har utrolig meget brug for politiske ledere som tager store beslutninger, men også åndelige ledere, som hjælper os med den afmagt og uro vi alle står med.

2. Gavmildhed der består i at beskytte mod frygt
At beskytte mod frygt hænger i allerhøjeste grad sammen med den ovenstående problematik. På nuværende tidspunkt er verden invadereret af en epidemi, som vil skade mange menneskers liv. Hvordan kan man beskytte andre mennesker mod frygt, når man selv er ved at bliver ”ædt” af indre dæmoner i form af uro og angst for situationen?
For mig personligt bliver ” De Fire umålelige bøn” en vigtig ting. At ” må alt levende opleve lykke og årsagen til lykke, må de være adskilt fra lidelse og årsagen til lidelse”. For mig sker der et skift i sindstilstanden, når jeg skifter fra at have fokus på hvordan det dog skal gå MIG, til hvordan kan jeg bidrage til at andre er adskilt fra lidelse. Altså et skifte fra en egoistisk tankegang med fokus på mig selv til et fokus på, hvordan jeg kan hjælpe andre. Dette kan være i det nære som mine børn og familie, men også hvordan jeg snakker om Covid-19 til andre uden, at det skaber frygt (fordi mit fokus er at ”de er adskilt fra lidelse”).

3. Gavmildhed der består i at give materielle ting
I denne tid hvor man også ser ”hamstring” og vi måske på sigt kommer til at have en ulige fordeling af ting (såsom wc-papir 😊) bliver det at dele materielle ting særlig vigtigt. At dele så alle har. Igen ikke kun at tænke på sig selv og blive egoistisk. Giv uden at forvente noget tilbage. Frygt avler egoisme, sådan er hjernen designet.
For mig bliver det også at give min tid og mine kompetencer. At bidrage der hvor der er brug for det og hvor jeg føler jeg kan. Dette vil være min gavmildhed jeg giver til de som har brug for det.

Men jeg skal også være gavmild mod mig selv og tillade at det er ok at være bange og urolig. Det er faktisk helt naturligt. Jeg vil forsøge ikke at fodre de indre dæmoner som giver mig frygtelige billeder i hovedet om hvordan mit (vores) liv måske kan se ud om 2 måneder. Ingen ved hvad fremtiden bringer – heller ikke selvom vi tror det bliver som i Italien. Jeg må finde fred med den afmagt og være gavmild!

Phendeling i cyberspace

Savner du indimellem Phendeling? Når du er ude at rejse? Eller når du har for travlt til at komme forbi centret i Nørregade? Så har vi godt nyt!
Phendeling er nemlig aktiv på flere sociale medier og digitale platforme. Læs med her og få et overblik:

iTunes
Her kan du lytte til klassisk buddhistiske meditationer om alt fra taknemmelighed og tonglen til døden og abhidharma.
https://itunes.apple.com/dk/podcast/phendeling-center-for-tibetansk-buddhisme/id1207650881?l=da&mt=2

YouTube
Her finder du blandt andet optagelser af Lakha Rinpoches tidligere belæringer, Tenzin Drolkars undervisning i Tonglen samt optagelser af ven. Thubten Chodrons undervisning i Phendeling tilbage i 2016.
https://www.youtube.com/channel/UCGbxhHdZwEkymSZecrevNmA

Forummet
Forummet er en særlig del af Phendelings hjemmeside, hvor vi gør optagelser og materiale fra Buddhistisk Universitet og andre større arrangementer tilgængelige for deltagerne. Disse sider får du adgang til, når du er tilmeldt de pågældende kurser. Men forummet rummer også værdifuld dharma-materiale, som er frit tilgængeligt for enhver.
Klik fx på dette link og find materiale om buddhismens hellige skrifter, tilflugtens betydning, bønner og praksistekster, samt materiale og lydklip videregivet af såvel Lakha Rinpoche som Geshe Pema Samten.
http://forum.phendeling.dk/phpbb3/viewforum.php?f=44&sid=28b5dbac0e0f0e0485671ba6cde14170

Facebook
På Facebook lægger vi løbende informationer om vores arrangementer og andet, der hurtigt skal nå bredt ud. Er du i tvivl om et arrangement er aflyst, kan du altid tjekke på Facebook.
https://www.facebook.com/phendeling/ (Klik på opslag i menuen i venstre side)

Dharma-kalenderen
I Dharma-kalenderen kan du se alle dharma-arrangementer i Danmark – også dem, som Phendeling afholder og som afholdes i Phendeling.
https://dharmakalender.dk/

Hjemmesiden
Phendelings egen hjemmeside er samlingsstedet for informationer og nyheder om centret, vores lærere, vores bøger, vores aktiviteter, medlemskab med meget mere.
https://www.phendeling.dk

Kære medlemmer og gode venner af Phendeling

Foreningen Phendeling modtager med jævne mellemrum gavmilde donationer i form af bøger, magasiner, publikationer, plakater mv.
Donationerne er givet med de bedste intentioner, men vi har rent praktisk problemer med at håndtere disse.
Vi vil derfor bede om, at man – hvis man har noget, man gerne vil donere til centret – ikke bare stiller det til os, men lige kontakter en fra bestyrelsen forinden, så vi kan aftale nærmere.

De bedste hilsner
Bestyrelsen i Phendeling