Buddhistisk Universitet

Her på siden kan du blive klogere Buddhistisk Universitet, som er et kursusforløb om tibetansk buddhisme,
som Phendeling udbyder over 13 semestre.

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@phendeling.dk eller ring på 40594508, hvis du har spørgsmål til
Buddhistisk Universitet eller brug for hjælp til at vurdere, hvilke kurser der passer til dig.

Du finder de kurser, som vi udbyder i dette semester her

HVAD VI SELV OG ANDRE SIGER OM BUDDHISTISK UNIVERSITET

I denne lille video fortæller bhikshuni Tenzin Drolkar til Julie Relsted om baggrund,
formål og kurserne på Buddhistisk Universitet.

Herunder finder du tre korte videoer med nuværende og tidligere kursister,
som fortæller om deres udbytte af at gå på Buddhistisk Universitet.

Gitte

Nina

Finn

KORT OG GODT OM BUDDHISTISK UNIVERSITET

Buddhistisk universitet:

  • Blev stiftet i 2008 på initiativ af Lakha Rinpoche for at sikre, at vi i Danmark har adgang til systematisk og lettilgængelig viden om den buddhistiske vej
  • Bygger på originale tibetansk buddhistiske kilder, som oversættes til dansk og bearbejdes, så alle kan være med
  • Er et samlet studieforløb, men det er ikke nødvendigt at følge modulerne i en bestemt rækkefølge
  • Mange vælger at gå de samme moduler både to og tre gange
  • Studieleder og fast underviser er Phendelings daglige leder, bhikshuni Tenzin Drolkar, der er fuldt ordineret nonne og som har fulgt et 10-årigt studieprogram ved Tibetisches Zentrum i Hamburg om buddhistisk filosofi og praksis
  • Undervisningen optages, så du kan genhøre den efterfølgende – og du kan derfor følge studiet, selv om du ikke bor i København

KURSER PÅ BUDDHISTISK UNIVERSITET

Herunder finder du en helt kort beskrivelse af de forskellige kurser, som udbydes under Buddhistisk Universitet. Du er altid velkommen til at kontakte os på info@phendeling.dk, hvis du har brug for hjælp til at vurdere, hvilke kurser der passer til dig.

Du finder de kurser, som vi udbyder i dette semester her

Grund-modul
På dette kursus bliver du præsenteret for buddhismens grundlæggende begreber og får blandt andet svaret på, hvordan man mediterer som buddhist. Hvem Buddha var. Og hvad karma er. Målgruppen er både nye og erfarne kursister.

Lamrim
Lamrim-undervisning forløber over tre semestre, som tilsammen giver overblik over hele den buddhistiske vej til oplysningen. Målgruppen er både nye og erfarne kursister.

Abhidharma
Abhidharma betyder højere viden og er læren om, hvordan vi selv og verden eksisterer ifølge buddhismen. På kurset er både fokus på buddhistisk psykologi (Lorig) og klassifikation af fænomener (Dydra). Målgruppen er både nye og erfarne kursister.

Vinaya
Etikken er helt central i den tibetanske buddhisme. Dette kursus fokuserer på de løfter inden for buddhismen, som både lægmænd og ordinerede kan tage, samt ikke mindst på hvordan vi kan bruge etikken som grundlag for et lykkeligt liv. Målgruppen er erfarne kursister.

Shamata og vipassana
Shamata og vipassana er de to hovedformer for meditation, som findes inden for buddhismen. Shamata kan oversættes med rolig hvilen, vipassana er analytisk meditation. Målgruppen er både nye og erfarne kursister.

Tilflugten
Som buddhist tager man tilflugt til Buddha, dharma og sangha. På dette kursus fordyber vi os i tilflugten som en indre vej, der hjælper os med at overvinde samsara og nå den fulde oplysning. Målgruppen er erfarne kursister.

Prajnaparamita
På dette kursus fordyber vi os i Hjertesutraen, som beskæftiger sig med tomhedsbegrebet, der er et af de mest centrale begreber i tibetansk buddhisme, som desværre ofte misforstås. Målgruppen er erfarne kursister.

De 37 oplysningsfaktorer
På dette kursus fordyber vi os i de 37 oplysningsfaktorer; det vil sige de egenskaber, vi skal udvikle for at nå buddha-tilstanden. Målgruppen er erfarne kursister.

Sindstræningens Solstråler
Kurset er et mindtrainings-forløb, hvor vi beskæftiger os med tomhedens tre kredse og de tre døre til befrielsen. Fokus er på at integrere dette i vores praksis, så hver eneste dag bliver fyldt med dharma. Målgruppen er erfarne kursister. Alle der har gennemført lamrim-kurserne er velkomne.

Buddhanaturen
Buddhanaturen er vores iboende potentiale for spirituel udvikling og det, som er årsag til, at vi kan gøre det samme, som Buddha gjorde, dvs. nå den fuldt oplyste tilstand for at gavne alle levende væsener. Det kursus har fokus på, hvordan vi udvikler og perfektionerer vores buddhanatur. Målgruppen er erfarne kursister.

Bodhicaryavatara
Bodhicaryavatara eller “Guide to the Bodhisattva’s Way of Life”, som den hedder på engelsk, er et hovedværk i tibetansk buddhisme. Det er skrevet af Shantideva, som levede i det 8. århundrede. Værket udgør en praktisk og etisk vejledning på bodhisattvaens vej. Målgruppen er erfarne kursister.

Befrielsens Juvel
”Befrielsens Juvel” er en absolut klassiker indenfor tibetansk buddhistisk litteratur. Værket er skrevet i det 12. århundrede af mesteren Gambopa og har lige siden holdt en central position som lærebog inden for tibetansk buddhisme. På kurset fordyber vi os i bogens visdomskapitel. Målgruppen er erfarne kursister.