En ung kvinde, som aldrig nogensinde før havde sat sine ben i Phendeling, vovede en dag pelsen og mødte op til en af vores dejlige fyraftensmeditationer. Læs med her om hendes oplevelse og refleksioner. Og lad dig inspirere til selv at møde op og være med larm og stilhed på samme tid, som hun så fint udtrykker det.

Af Maria E. Petersen

Føler du, at du nogen gange kan have svært ved at være ét sted ad gangen eller er du bare lidt overrumplet af hverdagens travlhed med meget arbejde, mange forventninger og praktiske gøremål der banker på? (…) Det, at vi har følelsen af ikke af have tid nok, gør os mindre hjælpsomme overfor andre og nogen gange skaber vi direkte en dårlig stemning, der i høj grad påvirker vores omgivelser.

Hvordan laver vi det så om? Hvordan skaber vi mere tid, når vi allerede er bagud og forventningerne overstiger, hvad vi føler vi kan levere? Måske er svaret i nogle situationer simpelt; Vi kan ikke lave det om. Vi når nogen gange til et punkt, hvor vi ikke kan rykke rundt på tingene. Nogen gange skal vi være lige der, hvor vi er! Midt i travlhed og kaos. Vi kan til gengæld lave om på, hvordan vi føler, at travlhed påvirker os.

Nærvær er desværre i den moderne tid blevet lidt udvasket og lidt overbrugt i nogle sammenhænge. Stopper man lidt op og ser på ordets betydning, at give en anden person en oplevelse af opmærksomhed, omsorg, kærlighed eller at vise interesse. Altså i ordets fornemmeste forstand; at være nær. Netop nærvær er et af de bedste redskaber til at skabe en følelse af ro og kontrol både på arbejde og privat. For vi kan ikke skabe mere tid men vi kan skabe mere overskud i den tid, vi har til rådighed.

Netop derfor besøgte jeg Phendeling – Center for Tibetansk Buddhisme. Ikke fordi jeg på nogen måde er særlig religiøs, og jeg har faktisk heller ikke i sinde at blive det. Jeg har dog altid tidligere følt en fantastisk stemning når jeg, de få gange jeg skulle, kom i kirker. Jeg synes der er noget beroligende over det at træde ind af døren. Og efterhånden har jeg stiftet bekendtskab med en del, der allerede i mange år har mediteret og jeg tænkte ” hvorfor ikke? Det værste der sker er jo, at der ingenting sker”

Så jeg mødte op til deres fyraftensmeditation. Man kan deltage uanset, hvor meget man kender til meditation og buddhisme. Det varede en time med to meditationer på ca. 20min. med en lille pause imellem.

Da jeg kom, var jeg den første og stemningen var så fin. Det at komme direkte fra Nørregade, hvor alt summer og folk er på vej i myldretid fra arbejde til, at træde ind i noget der lige så godt kunne have været en lejlighed i indre by men i stedet er et fint indrettet lokale kun med et formål; at rumme og skabe nær-vær. Det var ret bemærkelsesværdigt!

Vi nærmede os meditationens start og ganske mange var ankommet. Nogen der lige som mig aldrig havde været der før, andre mere hjemmevante.

Vi blev guidet igennem meditationen, og det var sværere, end jeg lige troede. Det at tillade sig at være nærværende uden at lade sig forstyrre af tanker, der kommer hamrende. At lade kroppen og sindet slukke samtidig med at være der 100 %. Der er ingen tvivl, om at det kræver øvelse. Mere er der vel heller ikke nogen, der forlanger? Bare vi hele tiden øver os. Det at vi i vores arbejdsliv har energi til at være der for os selv og andre. Der, hvor vi kan lære ikke at lade os forstyrre af det kaos, der omslutter os og så nyde og fokusere på det, der er lige nu.

For mig gav det en læring. At være i larm og stilhed på en og samme tid. Jeg glæder mig til, at øve mig endnu mere. For jeg tror på at jeg bliver et lidt skønnere menneske, der ikke kun udviser nærvær i kaffepauserne. Samtidig er nærvær noget vi kan tage med os overalt men det skal trænes!

Så tag tiden og nyd den!

Dette er et uddrag af blogindlægget “Så slap sku da af! Meditaiton og arbejdsliv”. Indlægget bringes med tilladelse fra forfatteren. Det fulde indlæg kan læses på livelifeconsulting.org